Dat is leuk starten in je nieuwe leeftijdsklasse tot 15 jaar.  Goud op haar eerste grote toernooi is wat JPT judoka Merle (Hengelo) zaterdag presteerde. Na 2 winstpartijen met ippon wacht haar in de finale haar trainingsmaatje Juliette: ze zijn aan elkaar gewaagd en pas in de golden score (verlenging) weet Merle met een heupworp de partij naar zich toe te halen. Juliette Freericks (Hengelo) wint zo het zilver.

Broer Twan Spijker heeft vreselijke pech: een automatische haakbeweging van achter de tegenstander (hetgeen verboden is) levert een rechtstreekse disckwalificatie op waarna voor Twan het toernooi is afgelopen.
Ook Pijke Bergenhenegouwen (Hengelo) is eerstejaars tot 15 jaar en laat erg goed judo zien: na 5 mooie ippons duren zijn partijen nog geen halve minuut. In de finale maakt Pijke echter een verdedigingsfoutje en eindigt in een verwurging zodat hij de trotse eigenaar van zilver wordt.
Leo Reinerink (Almelo) doet voor het eerst mee aan een groter toernooi weet heel netjes brons te winnen met 2 winstpartijen, Binck de Lizer (Deurningen) wordt netjes 4e.
Marijn Stoelhorst en Kes Tonis winnen beiden 1 partij en komen evenals Tias Fikkert, Thijs vd Berg en Genivy Streedel niet in de buurt van de prijzen.

Wel is iedereen veel ervaring rijker en heeft met de aanwijzingen van de coaches weer de nodige trainingspunten.

Zin om mee te trainen bij onze gezellige club?
Neem voor een gratis proefles contact op via trainers@judopromotion.nl en kijk voor informatie op www.judopromotion.nl