Hengelo – met het 8e JPT vanentoernooi is het eerste toernooi van 2024 in Hengelo een feit. En een ronde met heel veel deelnemers waarvoor het hun eerste toernooi is.

Laagdrempelig kennismaken
De vanentoernooien zijn een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met wedstrijden: gewoon in een gymlokaal, met scheidsrechters in clubkleding, met mama en papa in de zaal op de bank.
Het hoofddoel is plezier hebben in judo. Welk niveau je ook gaat halen, plezier is een ‘must’ omdat het anders niet is vol te houden om veel te trainen en te doen of juist laten voor je sport. En dat begint hier, in het klein, in je eigen gymlokaal
Kennismaken met de regels door scheidsrechters die uitleggen wat je moet doen. De spanning in je lijf voelen wanneer je alleen die mat op moet met allemaal ouders die kijken. Omgaan met het gevoel wanneer je verloren hebt. Sterk staan, letterlijk en figuurlijk.
Want, hoe kleinschalig ook, voor de judoka had het ook een wereldkampioenschap kunnen zijn. En omgaan met met al dat gevoel helpt je groeien, maakt je zelfvertrouwen groter en dat is iets dat je meeneemt voor de rest van je leven.

Leuk
Daarnaast is het toernooi gewoon superleuk: samen met (nieuwe) vriendjes wachten tot je aan de beurt bent zonder schermpjes, dus gewoon lekker samen kletsen en spelen.

Het toernooi
Het toernooi wordt in 3 rondes gehouden, beginnend met de jongste/minst ervaren judoka en eindigend met een blok met de meer ervaren judoka.
De blokken worden ingeleid met een warming-up, lekker uit je hoofd en in je lijf, gevolgd door een uitleg van de basisregels. Hierna kan het beginnen en worden we getrakteerd op mooie, spannende partijen met een lach en soms een traantje bij verlies.

De uitslagen
Kampioen worden Zef Wes, Tigo Meester, Florien Bergenhenegouwen, Binck de Lizer, Novée Heijink, Lisa Wind, Thijs vd Berg, Merel Stoelhorst en Leo Reinerink
Het zilver gaat naar Levi de Vries, Pim Wisman, Max Mendels, Scout Bosman, Rebaz KRuse, Lise Scholte Lubbelink, Ryan ter Laak, Tim Ensink, Amy Valk en Sten Doorn.
Tenslotte is er brons voor Timo Visser, Jip Wisman, Lennart Freericks, Lucas Klepper, Fajah Kruse, Maxim Analberts, Geniviy Streedel, Nick Oude Elferink, Dean Valk en Lieke Tornij,

Zelf meedoen
Wil je zelf een keer meedoen met judo? Neem dan contact op via onze site www.judopromotion.nl of via de mail trainers@judopromotion.nl