Sporthalweer
Het is echt weer om de hele dag in een sporthal door te brengen: regen, koud, somber weer.
Om half acht rijden we richting Beilen waar we door onze eerste deelnemers worden opgewacht.

Blok 1
Het zijn onze dames Genivy, Juliette en Merle die de spits afbijten. En hoe!
Genivy en Merle laten zich van hun beste kant zien, ze winnen al hun partijen binnen de wedstrijdtijd met ippon. Juliette gaat iets minder soepen van start. Na enkele aanwijzingen van haar coach Ferry heeft ze direct controle over de partij en eindigt uiteindelijk met brons.
Zo willen we de dag wel door.

Blok 2
Max en Kes zetten de trend voort en met zeer gevarieerd judo halen ook zij al hun punten binnen met ippon: beenworpen, heupworpen, armworpen, schouderworp, alles komt aan bod. Boaz zit in dezelfde poule als Max en tussen die twee is het altijd stuivertje wisselen.  Dit keer moet Boaz in Max zijn meerdere erkennen e3 eindigt met zilver. Binck en Sepp doen beiden fanatiek hun best, laten aanvallend judo zien maar halen niet de eindronde in hun klasse.

Blok 3
Ook dit blok levert dubbel goud, ditmaal van Zef en Tim. Tim Ensink judoot vandaag zeer geconcentreerd, waardoor hij zijn kansen verzilverd en veel minder fouten maakt. Zo werpt zijn trainingsdoel van afgelopen weken duidelijk vruchten af. Taavi heeft minder geluk: hij weet 1 partij te winnen maar moet de verdere winst aan anderen laten.

Blok 4
Pijke heeft een moeilijk toernooi. Hij judoot zo mooi, zo gevarieerd. Wanneer hij tactisch betere keuzes maakt kan hij de winst vasthouden, die hij nu onnadenkend weer uit handen geeft. Geeft niks, hier kun je op trainen, het talent is duidelijk aanwezig.

Blok 5
Het laatste blok is aan Twan en Tias. Twan laat zien dat hij al veel meer rust in zijn judo kan brengen, waardoor hij zijn aanvallen beter voorbereid en de meeste partijen naar zich toe haalt. 1 partij gaat het nog mis: een voetfout levert een binnenwaartse beenhaak binnendoor op waardoor het bij zilver blijft. Tias laat ook veel vooruitgang zien: hij maakt mooie technieken, weet de eindronde te bereiken en brengt het tot brons. Een hele prestatie als eerstejaars tot 15 jaar in de klasse tot 50 kg.

Zo gaan wij als coaches heel tevreden naar huis, waar een volledige regenboog voor een nog mooiere afsluiting zorgt.