Concentratie
De concentratie is van hun gezicht af te lezen. Concentratie en gezonde spanning.
Die concentratie is heel belangrijk. En trainbaar. En heel erg moeilijk. Daarom wordt dit tijdens de judoles ook altijd getraind.
Juist als het spannend wordt gaat er van alles door die hoofdjes: winnen, verliezen, kan ik het wel.. Allemaal gedachten die zorgen dat je niet goed kunt opletten, je worpen maar half maakt, enz.
Vandaag zien we heel goed hoe iedereen hierin is gegroeid.

Zelfvertrouwen
Wanneer het dan lukt zoals je graag wilt, krijg je zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen lukt steeds meer. ‘Coachen op concentratie’ heet dat.
Dat begint natuurlijk tijdens de lessen. En werkt niet vanaf dag 1. Het kost tijd. En doorzettingsvermogen. Wanneer je hiervan genoeg investeert in jezelf/je judoka’s geeft dat prachtige resultaten.

Mooiste punt
Het mooiste punt kwam op naam van Pijke Bergenhenegouwen, die nog geen 5 seconden op de mat stond en toen partij al beëindigde met een razendsnelle heupworp.

Doorzettingsvermogen en vechtlust
De dames Merle Spijker en Juliette Freericks waren ieder ingedeeld in een poule met alleen maar jongens. Het fysieke verschil is bij de judoka’s tot 15 jaar echter eigenlijk te groot om dan nog een eerlijke strijd te krijgen.
Toch gingen de dames er volledig voor: partijen tot diep in de golden score (bij gelijke stand wordt door gejudood tot er een punt wordt gemaakt, ongeacht hoelang dat duurt) waarbij het Juliette zelfs lukt een partij te winnen. Respect voor dit staaltje doorzettingsvermogen.

Al met al leverde het toernooi onze judoka’s de volgende resultaten:
Goud voor Zef Wes, Boaz Lejeune, Rebaz Kruse, Leo Reinerink, Binck de Lizer, Tim Ensink, Taavi de Jong en Pijke Bergenhenegouwen.
Zilver was voor Florien Bergenhenegouwen, Max Mendels, Timo Visser, Sepp Horst en Twan Spijker.
Het brons gaat naar Nick Oude Elferink, Juliette Freericks en Merle Spijker.

Woord van dank
Met dank aan alle vrijwilligers van het toernooi en specifiek die van JPT: Tristan en Tristan, Elisa en Luna en Ferry en Rita. Ouders, wat een goed sfeertje op de tribune, op nar het volgende toernooi.

Belangstelling?
Lijkt het je leuk om bij onze gezellige club mee te komen judoën?
Neem voor een proefles contact op via trainers@judopromotion.nl