Deze week organiseerde Top Judo Twente een trainingskamp judo in Sporthal Markelo. De Markelose wereldtopper Hilde Jager gaf samen met wereldkampioen junioren Marit Kamps een clinic aan de jeugd. Het was een succesvolle eerste editie. Maar liefst 140 judoka’s uit Nederland en Duitsland waren aanwezig. Judoclubs uit onder andere Amsterdam, Groningen, Arnhem, Nijmegen, Nieuw-Vennep, Heerenveen, Hengelo en Enschede namen deel aan het trainingskamp.

Het trainingskamp bestond uit vijf intensieve trainingen van twee uur voor de judoka’s van 13 jaar en ouder. Voor de judoka’s t/m 12 jaar was er woensdag en donderdag tussen de middag een training. Donderdag kreeg de jongste jeugd van voornamelijk Twentse judoclubs een inspirerende training van Jager en Kamps. De jongens en meiden leerden over de favoriete judoworpen van deze topjudoka’s.

“Als organisatie zijn we blij met het verloop en de opkomst. Volgend jaar gaan we als Top Judo Twente wederom het trainingskamp in deze vorm organiseren. Een extra dankwoord verdienen Zalencentrum De Haverkamp voor het verzorgen van de lunch en Erve Hartgerink voor de accommodatie”, geeft Stijn Jager aan namens de organisatie Top Judo Twente.