Coaches als eerste aanwezig
Het is nog geen 8.00 uur en JPT- coaches Eva-Loes Huitsing en Jochem van Dijk zitten er klaar voor: ze hebben de reis van Hengelo/Borne naar Kampen gemaakt, de lijst met hun 16 judoka’s per blok gemaakt en wachten nu tot de eersten uit de weging komen.

De weging
Dat is na namelijk waar ieder judotoenooi mee begint: de weegschool. Belangrijk criterium voor het maken van de verschillende poules is het gewicht. En dit wordt gecontroleerd met behulp van een geijkte weegschaal, evenals de opgegeven kleur band en slip en de leeftijd. Hiervoor heeft iedereen een judopaspoort bij zich.

Warming-up
Dan is het tijd voor de warming-up: niet alleen de spieren los maar ook je hoofd op scherp: focussen op je toernooi. Na de laatste aanwijzingen van de coaches gaan de judoka’s naar hun eigen judomat om te wachten tot zij aan de beurt zijn.

Werken naar je droomdoel
Het zijn spannende wedstrijden met veel leermomenten. Het is leuk wanneer je een prijs wint (en voor de judoka’s ook heus wel belangrijk), het doel is echter beter te worden.
In individuele de 10-minuten gesprekken hebben de judoka’s de lat hoog gelegd: de droomdoelen variëren van zelf judoleraar worden tot Olympisch kampioen.
Het is nog een lange weg te gaan tot dat droomdoel. En dat doel is leidend. Wat je vandaag geleerd hebt, brengt je weer een stapje verder.

Coachen naar verbeteringen
Daarop is ook het coachen gericht: beter leren judoën. Bespreken wat al goed lukt en waar je nog aan wilt werken. Zo worden ook de partijen nabesproken met de judoka’s: benoemen wat goed gaat, aangeven/voordoen waar nog verbeterpunten liggen en dan weer focussen op de volgende partij. En zo vormt ook de IJsselmond Cup een schakel in de weg naar de top.

Uiteindelijk gingen de judoka’s met de volgende prijzen naar huis:
Merle Spijker goud;
Max Mendels, Juliette Freericks, Tim Ensink en Sepp Horst zilver;
Twan Spijker, Florien Bergenhenegouwen, Zef Wes en Taavi de Jong brons;
Leo Reinerink en Thijs vd Berg 4e.

Eva-Loes en Jochem bedankt voor het coachen van onze judoka’s.