Judoka’s Judo Promotion Twente nemen deel aan Budodag in Markelo.
En dan sta je op de mat met een Europees kampioene en 2 nationale kampioenen. Waar je dan ook nog mee mag judoën…

Dit gebeurt tijdens de Budodag die zaterdag 22 juni wordt gehouden in Markelo.

Een divers programma
Voor de jeugd is ’s ochtends een ochtend georganiseerd met veel judo-spelelementen.
De middag is voor de wedstrijdjeugd en voor de senioren, waarbij de senioren kunnen kiezen tussen een Jiujitsu training en een kata training.

Les van een Europees kampioene
Voor de wedstrijdjeugd wordt het wel een heel bijzondere middag: zij krijgen les van Lieke Derksen en Maud Lavrijssen, 2 leden van TeamNL die fulltime trainen op Papendal en hun internationale sporen al hebben verdiend. Later krijgen ze gezelschap van Robby van Laarhoven, eveneens veelvoudig Nederlands kampioen.

Veel spelvormen en een nieuwe techniek
De les begint met veel spelvormen, maar de judoka’s krijgen ook een hele goede worp en kanteltechniek aangeboden, waar meteen hard op wordt getraind. Judoka’s moeten sterk zijn, zodat ze op het eind mogen proberen push-ups te maken met een andere judoka op hun rug. Wie lukt dit? Nou, in ieder geval Pijke en Juliette maken succesvol een push-up met Zef op hun rug.

Zelf judoën met een Europees kampioene (en zilver op het WK)
 Tenslotte mogen de judoka’s om de beurt de strijd aangaan met Lieke, Maud en Robby.
Hier wordt gretig gebruik van gemaakt en wat is er mooier dan te kunnen zeggen dat je een Europees Kampioene hebt geworpen met ippon.

Een handtekening en een foto
Als herinnering aan deze supergeslaagde dag mogen de judoka’s op de foto met de kampioenen, evt. met de medailles van de EK en WK. En natuurlijk mag de naam van Lieke niet ontbreken op je judoband. (Wel jammer dat je dan over 2 weken examen doet voor een volgende band ;) )

Zelf judoën
Lijkt het je leuk om zelf mee te gaan judoën? Kom dan gratis kennismaken bij onze club Judo Promotion Twente. Stuur een mail naar trainers@judopromotion.nl en wij zorgen voor een judopak.