Frits Hartman

Frits Hartman is de hoofdtrainer van Judo Promotion Twente. Met ruim 40 jaar leservaring en opgeleid door o.a. Joop Hartman en Ge de Koning is hij van alle markten thuis. Frits heeft de 3e dan en is judoleraar B (MBO niveau 4) en Jiujitsu leraar.
Frits geeft judo les in Almelo, Borne en Vriezenveen.

Judoleraar is zijn beroep en passie. Hij heeft ervaring met beginnende judoka’s vanaf 4 jaar tot en met Olympische deelnemers als Karin Kienhuis, die bij hem hun carrière zijn gestart.
Peter Vleerbos, Rita Evenberg, Soemintra Oogink, Katja Gerritsjans, Annelie Waalderbos, Kyra Gerritsjans, Margot Dousi, Lisa Beld, Zander Evenberg, Timo van Leerdam hebben het nationale podium bereikt en velen de nationale titel.
Hij heeft veel judoka’s met zwarte band en Nederlandse kampioenen en hoger afgeleverd. Dit vanaf 1985 samen met zijn maatje Ferry Evenberg, met wie hij in 1989 JPT oprichtte.

Frits bereidt zijn lessen voor met behulp van de modernste media, zo wisselt hij met de senioren ervaringen uit over de YouTube filmpjes die hij bestudeert.
Hij analyseert de EK en WK beelden om deze ervaringen in zijn lessen toe te passen.
Buiten het lesgeven is hij een betrokken coach en heeft hij in het bestuur gezeten van Judo Promotion Twente en het district Oost-Nederland.

Kortom, een moderne leraar met passie voor zijn vak en een voorbeeld voor het technisch kader van JPT.
(Verdere informatie in het stuk ‘geschiedenis van JPT‘ waar Frits een belangrijke rol in speelt)

Ferry Evenberg

Ferry Evenberg is judoleraar en 3e dan judo. Ferry is van beroep geschiedenisleraar en leraar Maatschappijleer en Detailhandel (HBO niveau 5), fulltime werkzaam aan het ROC van Twente, afdeling handel. Judo is zijn passie en een uit de hand gelopen hobby.
Ferry is sinds 1985 werkzaam als judoleraar in Hengelo. Dit leidde al snel tot de oprichting van Judo Promotion Twente (JPT).
Samen met Frits heeft hij een hele lichting judoka’s opgeleid tot de zwarte band en (inter)nationaal niveau. Naast de judotrainingen door de week staat hij ook bijna ieder weekend wel ergens aan de mat als coach.
Naast de oprichting van de JPT heeft Ferry ook aan de wieg gestaan van Top Judo Twente, een samenwerkingsverband dat veel Twentse judoka’s tot (inter)nationaal niveau heeft gebracht: Rico Harder, Linda Boers, Lisa Beld, Melanie Emmelkamp, Timo van Leerdam, Zander Evenberg en nog veel meer judoka’s hadden zonder dit initiatief niet het internationale niveau gehaald waarop ze nu staan.
Ferry zit in het bestuur van JPT als technisch lid (vertegenwoordiger van de leraren) en is lid van de bondsraad van de JBN.

Rita Evenberg

Rita Evenberg, lerares Nederlands, Aardrijkskunde, PMV en NT2 (HBO niveau 5), sportmasseur , judoleraar, weerbaarheidstrainer en coach.
Het gezin moest een keuze maken: carrière in bijvoorbeeld het onderwijs of kiezen voor judo. Het werd judo.
Lesgeven aan bijzondere kinderen tot en met het begeleiden van pubers en jongvolwassenen naast de judomat als mental coach. Doen waar je hart ligt.
In 1988 per ongeluk in het judo lesgeven belandt omdat Ferry een half jaartje niet kon en nooit meer weggekomen.

emailadres: [email protected]

Arnold Hegeman, in opleiding voor Judoleraar A (MBO-3)

Arnold Hegeman is na het behalen van zijn CIOS diploma (MBO niveau 4) afgestudeerd aan de CALO (Academie Lichamelijke Opvoeding, HBO niveau 5). Arnold is via Top Judo Twente komen ‘aanwaaien’ bij Judo Promotion Twente. Net als Martin Evenberg heeft hij zich judo-technisch ontwikkeld bij Top Judo Twente/Dave de Vries.
Arnold is bevoegd tot lesgeven en volgt dit seizoen de verkorte opleiding tot Judoleraar A bij de Judo Bond Nederland.
Arnold assisteert Frits bij zijn lessen en gaat met Martin Evenberg judoka’s -12 tot en met -18 jaar begeleiden op een hoger niveau en zij gaan samen de teambegeleiding op zich nemen.

Martin Evenberg

Martin Evenberg

Martin Evenberg is judoleider (MBO niveau 2). Hij judoot sinds zijn 6e bij Judo Promotion Twente. Is daarna ingestroomd bij Top Judo Twente, de -17 selectie trainend onder Marco Pallencaoe. Daarna doorgestroomd naar de 17+ groep onder leiding van Dave de Vries.
Martin heeft de opleiding tot judoleraar A succesvol afgerond en is nu nog in afwachting van het halen van zijn 2e dan.
Martin heeft zijn bachelordiploma aan de Universiteit van Utrecht gehaald en is een gediplomeerd historicus.
Hij heeft nu samen met Frits de lessen in Almelo op zich genomen en is nog steeds nauw betrokken bij de begeleiding van de wedstrijdgroepen -12 en -15.

Emailadres: [email protected]