Ontmoet onze trainers

Rita Evenberg

Mentale coach en selectiebegeleider -12, -15 en -18

Rita Evenberg, lerares Nederlands, Aardrijkskunde, PMV en NT2 (HBO niveau 5), sportmasseur , judoleraar, weerbaarheidstrainer en coach.

Het gezin moest een keuze maken: carrière in bijvoorbeeld het onderwijs of kiezen voor judo. Het werd judo.

Lesgeven aan bijzondere kinderen tot en met het begeleiden van pubers en jongvolwassenen naast de judomat als mental coach. Doen waar je hart ligt.

In 1988 per ongeluk in het judo lesgeven belandt omdat Ferry een half jaartje niet kon en nooit meer weggekomen.

Ferry Evenberg

Voorzitter technische commissie

Ferry Evenberg is judoleraar en 3e dan judo. Ferry is van beroep geschiedenisleraar en leraar Maatschappijleer en Detailhandel (HBO niveau 5), fulltime werkzaam aan het ROC van Twente, afdeling handel. Judo is zijn passie en een uit de hand gelopen hobby.<br />

Ferry is sinds 1985 werkzaam als judoleraar in Hengelo. Dit leidde al snel tot de oprichting van Judo Promotion Twente (JPT).

Samen met Frits heeft hij een hele lichting judoka’s opgeleid tot de zwarte band en (inter)nationaal niveau. Naast de judotrainingen door de week staat hij ook bijna ieder weekend wel ergens aan de mat als coach.

Naast de oprichting van de JPT heeft Ferry ook aan de wieg gestaan van Top Judo Twente, een samenwerkingsverband dat veel Twentse judoka’s tot (inter)nationaal niveau heeft gebracht: Rico Harder, Linda Boers, Lisa Beld, Melanie Emmelkamp, Timo van Leerdam, Zander Evenberg en nog veel meer judoka’s hadden zonder dit initiatief niet het internationale niveau gehaald waarop ze nu staan.

Ferry zit in het bestuur van JPT als technisch lid (vertegenwoordiger van de leraren) en is lid van de bondsraad van de JBN.